Over ons
Echoscopie
Kosten
Route
Contact
 

Beste tijd voor een pretecho

Het maken van een 2D echo is al mogelijk vanaf 6 weken zwangerschap, bij deze echo kan u het hartje zien kloppen.

 

Met 10-12 weken gaat u echt een kindje herkennen, alles zit er dan in principe op en aan. Het kindje beweegt op dit moment vrij veel in de baarmoeder en we noemen het kindje dan ook wel een ‘jumping foetus’. Deze bewegingen zijn echt geweldig om te zien! Een voorbeeld van een kindje rond deze periode in 3D kunt u zien op foto 2, u ziet hier het kindje verbonden aan zijn navelstreng mooi in de holte van de baarmoeder liggen.

Vanaf een week of 16-17 kunnen we echt het onderscheid gaan maken tussen de jongetjes en de meisjes! Ze passen dan qua grootte nog mooi helemaal in beeld.

Vanaf 22 weken wordt uw kindje iets te groot om in een beeld te passen, vanaf dat moment zie je nog enkel een deel van het kindje. Vanaf deze periode gaan we ons dan ook richten op detailsfoto’s ( foto 1 en 3).

De ideale periode voor een 3-4 D echo is tussen de 22 en 30 weken, echter u bepaald wanneer u naar uw kindje gaat kijken!

Als het kindje  voorbij de 22 weken is, krijgt het wat meer lichaamsvet ( meer vorm) en zodoende ga je wellicht de kenmerken van de familie ontdekken. Lijkt het kindje meer op vaders of op moederskant of wellicht is het een mix van beiden.

 

Aan het einde van de zwangerschap wordt het kindje dusdanig groot dat het maken van een 3-4 D echo wat lastiger kan worden. Toch maken we ook in deze periode van de zwangerschap nog wel eens prachtige foto’s! Laat je dus niet weerhouden van een pretecho als je wat verder bent in de zwangerschap en toch nog net voor de geboorte even naar het kindje wil kijken.

Foto 1
Foto 2
Foto 3
Liduina centrum voor echoscopie
Singel 53c
3112 GK Schiedam
tel. 010 - 204 04 88
fax. 010 - 204 04 80
KVK-nummer: 24475237